Herbert House, Harmony Row, Dublin

Herbert House, Harmony Row

separator
  • /

Details

DW’s initial concept was to delete the pedimented stone feature whilst reconfiguring the existing second floor with significantly increased window area and 3 new floors above that. This would have increased the area to 2,370m2 – a factor of 85%. Pre planning meetings with the Planning Authority resulted in their full backing of the proposal.

Whilst the proposal was fully possible structurally, it would require strengthening interventions on the existing lower floors, and the exigencies of agreements with a blue chip tenant on these lower floors eventually militated against the proposal.

The eventual planning application was was to delete the pedimented stone feature whilst reconfiguring the existing second floor with significantly increased window area and 1 new floor. above that. This increased the floor area to 1900m2 – an increase of some 50%, whilst allowing a more expedient and less intrusive construction process.

The project completed in June 2017 on time and on budget.

Info

Category : Offices

Date : 4 August 2016

Client :

Location : Harmony Row, Dublin
View Project